Pirkanmaan Nytkiksen järjestämässä tapahtumassa oli ideana, että jokainen pirkanmaalainen naiskansanedustajaehdokas värkkää omanlaisensa kakun arvioitavaksi ja maisteltavaksi. Sain upeita ideoita oman kakkuni varalle. Päähuomio oli kotimaisuudessa. Olisin mielelläni leiponutn jonkin marjaunelman, mutta kampanjoidessa ihmisten kohtaaminen vei voiton.
Viikon aikataulu saneli rajat luovuudelle. Oli pakko ottaa pakastin kaveriksi. Käytännön syistä päädyin perinteiseen kahvikakkuun. Perinteitä on vaalittava, muutenkin kuin juhlapäivinä. Perinteiden vaalimisenkin takana on usein nainen.
Kakku on todellinen kesäherkku, kestää helteet ja matkanteon. Kakku ei pistä pakastamistakaan pahakseen. Kesäretkelle pakastimesta nostettu kakku toimii kätevästi kylmäkallena.
Kakku on annosta kohti hyvin edullinen: Yhden kakun tarvikkeet maksavat noin 1,50€ ja siitä leikkaa noin 20 siivua.
Kakut tulee yleensä tehtyä silloin, kun kahvia on jäänyt juomatta. Kahvia ja mausteita lukuunottamatta kaikki valmistukseeen tarvittavat aineet ovat kotimaisia. Ja tarpeet löytyvät helposti lähikaupasta.
Resepti on laadittu suoraan kahdelle kakulle, jolloin samalla uunin lämmöllä kypsyy kaksinkertainen ilo!
Ala-Toikon perinteinen
KAHVIKAKKU
2 kpl
4 kananmunaa
3½ dl sokeria
3 dl siirappia
3 tl neilikkaa
3 tl kanelia
(neilikan ja kanelin voi korvata piparkakkumausteella!)
300 g voisulaa
3 dl kahvia
9 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan. Muut aineet sekoitetaan.
Paistetaan 180 °C:ssa noin 40 minuuttia.
.