Pikkuusen paree kropsu

1 l (terni)maitoa
2 dl vispikermaa
4-5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl hienoasokeria
1½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulana

Sekoita aineet keskenään.
Paista taikinasta kaksi pannaria 200 asteessa noin 40 minuuttia.


Karjalanpiirakat


Puuroon:                  

3 l maitoa
7 dl riisiä
2½ rkl suolaa           


Kuoreen:
3 kkp vettä
6 kkp ruisjauhoja
1 kkp vehnäjauhoja
rypsiöljyä


Voiteluun:                
voisulaa


Keitä puuro, vaikka jo edellisenä päivänä. Voit hyödyntää myös tähteeksi jäänyttä puuroa, lisää vain suolaa.

Kauli kuoritaikina ja ota pyöreitä aihioita. Jatka kaulimista ohueksi piirakkapulikalla.

Pidä puurolusikkaa vedessä vesilasissa. Laita annos puuroa keskelle piirakankuorta ja aloita rypytys keskeltä.

Paista 300 asteessa rapeaksi, voitele kuumana voisulalla.