Pikkuusen paree kropsu
1 l (terni)maitoa
2 dl vispikermaa
4-5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl hienoasokeria
1½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulana
Sekoita aineet keskenään.
Paista taikinasta kaksi pannaria 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Karjalanpiirakat
Puuroon:
3 l maitoa
7 dl riisiä
2½ rkl suolaa
Kuoreen:
3 kkp vettä
6 kkp ruisjauhoja
1 kkp vehnäjauhoja
rypsiöljyä
Voiteluun:
voisulaa
Keitä puuro, vaikka jo edellisenä päivänä. Voit hyödyntää myös tähteeksi jäänyttä puuroa, lisää vain suolaa.
Kauli kuoritaikina ja ota pyöreitä aihioita. Jatka kaulimista ohueksi piirakkapulikalla.
Pidä puurolusikkaa vedessä vesilasissa. Laita annos puuroa keskelle piirakankuorta ja aloita rypytys keskeltä.
Paista 300 asteessa rapeaksi, voitele kuumana voisulalla.